Mainos
Mainos

Puhemiesneuvosto: Holmlundin toimissa ei huomautettavaa

Eduskunnan puhemiesneuvostolla ei ole huomautettavaa lakivaliokunnan puheenjohtajan Anne Holmlundin (kok.) toimista tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyssä. Puhemies Eero Heinäluoman (sd.) mukaan Holmlund on toiminut vallitsevan käytännön mukaisesti.

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) ja ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) syyttivät viime viikolla Holmlundia tasa-arvoista avioliittolakia käsittelevän lakialoitteen eli niin sanotun homolain jarruttelusta.

- Puhemiesneuvoston yksimielinen kanta oli, että Holmlund on toiminut vakiintuneen käytännön mukaisesti, korosti Heinäluoma kokouksen jälkeen.

Keskustelussa käsiteltiin valiokuntien asioiden kiireysjärjestystä. Heinäluoma muistutti, että lakialoitteella on yksi takaportti kiireiseksi päättämisessä: sillä pitää olla vähintään 100 allekirjoitusta. Kyseisellä lakialoitteella oli 70 allekirjoittajaa, joten se ei ollut kiireinen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme