Mainos
Mainos

Puhemiesneuvosto tukee Uosukaista

Puhemies Riitta Uosukainen sai tänään arvovaltaista tukea tavalleen johtaa eduskunnan kyselytunteja ja jakaa siellä puheenvuoroja.

Eduskuntatyötä johtava puhemiesneuvosto ei nähnyt Uosukaisen toimissa moittimista. Samalla se torjui ehdotuksen uudenlaisista toimintatavoista. Uosukaisen kanssa ilmiriitaan ajautunut kansanedustaja Marjaana Koskinen oli ehdottanut, että myös pyydetyistä mutta myöntämättä jätetyistä puheenvuoroista alettaisiin pitää kirjaa. Koskisen mukaan puhemiesten toiminta ei ole ollut tasapuolista ja hän on kerännyt väitteittensä tueksi nimiä myös muilta edustajilta.

Varapuhemies Anttila ihmettelee

Sirkka-Liisa Anttila

Varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila ihmettelee puheenvuoroista syntynyttä kohua

Anttila sanoo, että puhemiehen rooliin kuuluu kyselytunnilla pitää huolta, että valtioneuvoston ja kansanedustajien välillä syntyy aito vuoropuhelu.

-Puheenvuorojen tasapuolista jakamista varten on olemassa listat. Seuraamme tarkasti tätä listaa ja pyrimme olemaan tasapuolisia, sanoo Anttila Huomenta Suomelle.

-En ole nähnyt esitystä, mutta jos sen lähtökohtana on, että puheenvuoroista olisi tulossa sanktioita, ei se ole hedelmällinen lähtökohta, pohtii Anttila.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme