Mainos
Mainos

Puhemiestä loukannut KD-valtuutettu sai potkut puolueesta

Puhemies Eero Heinäluomaa nettikirjoituksessaan loukannut kristillisdemokraatti Juhani Starczewski on erotettu puolueesta.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoi asiasta MTV:n uutisille.

–Paikallisosaston johtokunta päätti erottaa Juhani Starczewskin puolueesta ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston kristillisdemokraattien valtuustoryhmästä. Perusteena on se, että hän on loukannut puhemiestä ja rikkonut puolueen eettisiä sääntöjä, Maanselkä sanoo.

Maanselkä on tyytyväinen ratkaisuun.

–Loukkaaville hörhöpuheille on tärkeää laittaa piste. Tämä on ainoa oikea vaihtoehto tässä tilanteessa, Maanselkä sanoo.

"Loukkasi puhemiestä julmasti"

Jyväskylän kaupunginvaltuuston kristillisdemokraattien ryhmäjohtaja Juhani Starczewskin puheista nousi tänään kohu, kun hän antoi nettikirjoituksissaan ymmärtää, että eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman homomyönteisyys on vaikuttanut Heinäluoman vaimon kuolemaan. Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen tuomitsi aiemmin päivällä tiukasti puoluetoverinsa lausunnot. 

–Pidän tätä lausuntoa erittäin julmana ja järkyttävänä. Pahoittelen sitä, koska otan syvästi osaa puhemies Heinäuoman puolison kuoleman johdosta. Tämä on vastoin puolueen eettisiä sääntöjä ja periaatteita. Se on myös syvästi vastaan henkilökohtaista vakaumustani. Pidän tätä tuomittavana, Räsänen sanoi päivällä MTV:n uutisille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme