Mainos
Mainos

Puheterapeutit työllistyvät heti valmistuttuaan

Suomessa puheterapeuttien työllistymistilanne on vuosia ollut erittäin hyvä. Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen mukaan puheterapeuttien vakansseista kunnissa jopa 7,5 % on täyttämättä.

– Yleinen trendi tällä alalla on, että työttömyyttä ei ole, sanoo Suomen Puheterapeuttiliiton puheenjohtaja Elisa Heikkinen.

Valtaosa puheterapeuteista kuuluu Puheterapeuttiliittoon. Liitolla on reilu tuhat varsinaista jäsentä. Heistä työttöminä on alle kymmenen.

– Vaikka puheterapeuttien koulutusmääriä nostettiin vuonna 2005, puheterapeuttivaje on edelleen merkittävä, sanoo Heikkinen.

Suurin osa puheterapeuteista työllistyy kuntiin. Liiton jäsenistölle tehdyn palkkakyselyn mukaan palkat kuntasektorilla ovat kohenemaan päin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot