Mainos
Mainos

Puhkesiko perussuomalaisten kupla, SDP:n Antti Rinne?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi tänään MTV:n Huomenta Suomessa tuoreita galluplukuja.

Ylen eilen julkaisemat luvut olivat demareille syysaurinkoiset, sillä puolue porskutti peräti toiseksi suosituimpana 18,3 prosentin kannatuksella.

Perussuomalaisille galluptulos oli katastrofi, sillä puheenjohtaja Timo Soinin joukkojen kannatus putosi putosi yli neljä prosenttiyksikköä ja päätyi 10,7 prosenttiin.

Huomenta Suomessa Rinteeltä kysyttiin, puhkesiko perussuomalaisten kupla.

–  Sanoisin näin, että gallup osoittaa, että ihmiset ovat valveilla, Rinne sanoo.

– Perussuomalaiset lupasi vaalien alla aivan liikaa suhteessa taloustilanteeseen. He puhuivat perusteettomia asioita maahanmuuttoon liittyen ja jokainen näki, että Kreikalle piti tehdä jotain. Lupaukset osoittautuivat katteettomiksi. 

Hän sanoo SDP:n esittelevän vaihtoehtobudjettinsa marraskuussa.

– Jos se meistä on kiinni, niin eläkeläiset, lapsiperheet ja työttömät eivät tule kokemaan menetyksiä, joita hallitus sunnittelee. Koulutuspuolta pitää kehittää, vain sillä Suomi lähtee nousuun.

Lääkkeet Suomen nousuun Rinteellä ovat vanhat tutut: vienti nousuun ja uusia, kiinnostavia tuotteita.

Kotimaisen kysynnän leikkaamista pitää Rinteen mukaan välttää, sillä kotimarkkinat pitävät Suomea pystyssä ja hyvätuloisten pitää osallistua talkoisiin nykyistä enemmän. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme