Mainos
Mainos

Puistoilkivalta voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita

Leikkipuistoissa esiintyvä ilkivalta on lapsiperheille ikävän tuttu ilmiö.

Helsingin rakennusviraston puistovastaavan Päivi Apajalahden mukaan tihutöitä tehdään puistoissa vaihtelevasti. Kesä lisää leikkipuistoissa esiintyvää ilkivaltaa.

- Tänä vuonna sitä saattaa esiintyä eniten Lauttasaaressa, ensi vuonna taas Puotilassa. Eniten ilkivaltaa esiintyy siellä missä nuoriso yleensä liikkuu, Apajalahti kertoo.

Leikkipuistojen ilkivalta on monenkirjavaa - puistoissa esiintyy niin töhertelyä, tavaroiden kaatelua kuin puistovälineiden rikkomistakin.

Leikkipuistoja saatetaan käyttää myös ryyppypaikkoina.

- Jos leikkipuiston lähellä on kauppa, eikä lähellä ole muuta paikkaa, jossa on penkkejä tai tilaa olla, niin kyllä sitä tapahtuu.

Ilkivallan varalta ollaan tarkkana

Leikkipuistoissa turvallisuuteen kiinnitetään erityisesti huomiota. Puistoissa, joissa on järjestettyä toimintaa, toiminnan ohjaaja käy puiston läpi joka päivä ennen sen avaamista.

- Leikkipaikkoja tarkastetaan usein, koska puistojen käyttäjät ovat lapsia. Tiedämme kyllä minkälaisen vaaran se aiheuttaa, jos siellä on jotain rikottu tai esimerkiksi irrotettu ruuveja.

Myös siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

- Esimerkiksi kahluualtaiden vedet vaihdetaan heti, kun huomataan että siellä on sotkettu.

Vuosittain Helsingin puistoissa tapahtuva ilkivalta aiheuttaa arviolta jopa kymmenien tuhansien vahingot.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme