Mainos
Mainos

Pujon kukinta runsaimmillaan

Pujon kukinta on pian runsaimmillaan. Sen siitepölyä on ilmassa yleensä eniten elokuun alussa. Pohjoisessa Suomessa huippulukemiin tullaan hieman etelää myöhemmin, kerrotaan Turun yliopiston aerobiologian yksiköstä.

Myös heinäallergikot saavat yhä oireita, vaikka kiivain kukintavaihe on jo takana. Heinäallergikoille kesä on ollut Allergia- ja astmaliiton mukaan vaikeudeltaan kohtalainen.

Siedätyshoidosta apua allergiaan

Siitepölyallergikon kannattaa jo katsoa ensi vuoteen, sillä paras aika aloittaa siedätyshoito on siitepölykauden jälkeen syksyllä. Yhä useampi saa hankaliin oireisiinsa avun hoidosta, jolla ihminen totutetaan allergian aiheuttajaan.

Heinäallergiaan kolme vuotta kestävää siedätyshoitoa saa nykyisin paitsi pistoksina, myös vaihtoehtoisesti tabletteina. Siedätyshoidon suosio onkin kasvussa.

Pujon siitepöly ei leviä kovin pitkälle. Tämän vuoksi kasvin repiminen juurineen pihapiiristä kannattaa. Kitkeminen tulisi kuitenkin tehdä ennen kukintavaihetta ja parina vuonna peräkkäin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme