Mainos
Mainos

Puljujarvi, Nattinen, Kahkonen – Miksei kiekkonuorten pelipaidoissa käytetä ääkkösiä?

Kisakatsomoissa on saatettu ihmetellä, miksei Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen kisapaidoissa käytetä kotikisoissa ääkkösiä. 

Muun muassa Jesse Puljujärven, Julius Nättisen ja Kaapo Kähkösen nimien ääkkösten yllä ei käytetä pisteitä, vaikka pelit pelataan tänä vuonna Suomessa.

Suomen Jääkiekkoliitosta kerrotaan, että kyse ei ole painovirheestä eikä myöskään esimerkiksi siitä, että paitojen valmistajat eivät haluaisi niitä käyttää.

Linjauksesta vastaa Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF, joka omistaa kisat. IIHF:n linjaus liittyy tilastointiin, kertoo U20 MM-kisojen apulaispääsihteeri Tuula Puputti.

– Kansainvälinen Jääkiekkoliitto haluaa, että kaikkien maiden pelaajien nimet kirjoitetaan samalla tavalla tilastoinnin takia. Liitto julkaisee rosterit (pelaajalistat) ilman ääkkösiä, ja he haluavat, että nimet kirjoitetaan samalla tavalla myös pelipaitoihin, Puputti sanoo. 

– Se on kansainvälistä tunnettuutta varten, näin kentällä olevat pelaajat osataan tunnistaa ja yhdistää nimeen helpommin, Puputti kertoo.

Puputin mukaan joidenkin aiempien kisojen pelipaidoissa on käytetty käytetty ääkkösiä, mutta ilmeisesti se on aiheuttanut sekaannuksia ja ylimääräisiä kyselyitä, mikä on ainakin yksi syy nykyiseen linjaukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme