Mainos
Mainos

Pulliainen: Ahvenanmaan itsehallintoa kavennettava

Vihreän liiton varapuheenjohtajan Erkki Pulliaisen mielestä Ahvenanmaan itsehallinto olisi kavennettava niihin minimiehtoihin, joihin Suomi on kansainvälisesti sitoutunut. Pulliaisen mukaan Ahvenanmaa on nyt ottanut vapaamatkustajan roolin Euroopan unionissa.

-Nyt Ahvenanmaata eivät saisi koskea mitkään rajoitukset ja laskujen maksut, joita EU-jäsenyydestä väistämättä seuraa. Ahvenanmaan kukkoilu esimerkiksi vero- ja kalastusasioissa on lopetettava alkuunsa, vaati Pulliainen puhuessaan tänään Kokkolassa.

Ruotsalaisessa kansanpuolueessa puheet Ahvenanmaasta niin sanottuna vapaamatkustajana närkästyttävät. Puolueen eurokansanedustaja Astrid Thors kieltää minkäänlaisen erityisaseman purkamisen ja pitää Pulliaisen puheita takapajuisina. Kiistan taustalla hiertänee lohenkalastusriita Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme