Mainos
Mainos

Pulliainen patistaa erätalousalueiden perustamiseen

Erätalousalueiden perustaminen ja uusiutuviin energialähteisiin siirtyminen ovat emeritusprofessori Erkki Pulliaisen mukaan välttämättömiä maaseudun säilymiselle ja ilmastomuutoksen torjumiselle.

Suomi tarvitsee emeritusprofessori Erkki Pulliaisen mukaan toimintasuunnitelman erätalousalueiden perustamiseksi. Koko maan kattava eräklusteri tukee Pulliaisen mielestä myös maaseudun säilymistä elinvoimaisena.

- Koko maahan olisi saatava hallittua eräklusteria koskeva toimintasuunnitelma. Siinä on otettava huomioon maankäytössä odotettavissa olevat muutokset ja uusi energiaympäristö. Maaseutu ei tule autioitumaan, Pulliainen arvioi.

Erkki Pulliainen visioi ympäristönmuutosten vaikutuksia riistakantoihin Riistapäivillä Kouvolassa.

Ilmastomuutos kuriin uusiutuvalla energialla

Uusiutuviin energialähteisiin siirtyminen on Pulliaisen mukaan ainoa keino torjua ilmastonmuutoksia.

Pulliainen arvioi, että noin 500 000 hehtaaria kaikkiaan 2,25 miljoonasta peltohehtaarista valjastetaan energian tuotantoon. Pääasiassa ruokohelpi-, rypsi- ja ohrapellot lisäävät myös riistaeläimien elinmahdollisuuksia.

- Lisäksi vuoteen 2025 mennessä siirtyy noin 600 000 hehtaaria peltoa luomutuotantoon. Tällä on suora vaikutus riistan elinmahdollisuuksiin. Iskekää tähän, Pulliainen kannusti nyt 17. kerran järjestetyillä Riistapäivillä.

Kaksipäiväinen neuvottelupäivät järjestivät Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos ja Metsästäjäin Keskusjärjestö yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme