Mainos
Mainos

Pulliainen: Puun energiakäytöllä lisää työpaikkoja

Puun energiakäytön lisääminen on tällä haavaa kaikkein nopein ja halvin tapa lisätä tuhatmäärin pysyviä, tuotannollisia työpaikkoja. Näin uskoi vihreän liiton varapuheenjohtaja Erkki Pulliainen tänään Suomussalmella.

Hän muistutti, että Rion sopimuskin velvoittaa puun lisäkäyttöön energialähteenä.
-Suomen metsissä olevat ensiharvennusrästit ja hakkuissa syntyvä jätepuu antavat erinomaisen mahdollisuuden puun energiakäytön lisäämiseen ja palauttavat samalla metsiemme hoidon asiaankuuluvale tasolle, Pulliainen sanoi.

Näin luodaan hänen mukaansa uusia työpaikkoja sekä lisäksi säästetään valuuttoja ja saadaan hankittu kuljetuskapasiteetti käyttöön. Alkutilannetta helpottaisi Pulliaisen mielestä ratkaisevasti, jos energiapuu rinnastetaan verotuskohtelussa marjoihin, sieniin ja luonnosta kerättyihin yrtteihin.

-Nehän ovat luonnossakin rinnakkain, hän muistutti. Rion sopimus velvoittaa käytännössä korvaamaan uusiutuvilla energialähteillä uusiutumattomien kuten öljyn ja kivihiilen käyttöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme