Mainos
Mainos

Pulliainen: Työllisyys Emun edelle

Vihreän liiton varapuheenjohtaja Erkki Pulliainen vaatii työllisyyden asettamista Euroopan talous- ja rahaliiton Emun edelle. Hän sanoi sunnuntaina Oulussa, että pääministeri Lipposen hallituskauden loppuosaa ollaan miinoittamassa kolmella polkumiinalla.

Taustalla on ensinnäkin työttömyyden puolittamislupaus. Hallituksen itsensä aikaansaannoksiin kuuluu Pulliaisen mukaan paljolti myös voimassa oleva tupo, jonka työllisyyttä edistävä vaikutus riippuu ratkaisevasti siitä, millaisen jatkon se saa.

-Tähän miinakenttään hallitus on sijoittamassa vielä kolmatta vaaratekijää, nimittäin vahvan markan kiinnittämistä ERM:ään Ruotsin ratkaisusta riippumattomana, Pulliainen sanoi. Sen mahdollisuuden, että tällainen ERM-kytkentä tukisi työllisyyden parantamista hallituskauden lopulla, Pulliainen arvioi käytännössä nollaksi.

Hän arveli myös, että huonoimmillaan ajaudutaan ERM-kurimuksessa paniikinomaisiin budjettileikkauksiin, jotka vain pahentavat entisestään työttömyyttä ja heikentävät sosiaaliturvan varassa elävien toimeentuloa.

Tässä vaiheessa on Suomen edun mukaista pidättäytyä ERM-kytkennästä. -Suomi on muutoinkin riittävässä Emu-syynissä päivittäin, hän huomautti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme