Mainos
Mainos

Pulmia laittoman Internet-musiikin levittäjille

Laittomia musiikkitallenteita Internetissä levittäville on tiedossa pulmia. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus varoittaa, että se puuttuu erityisesti mp3-formaattiin tallennetun musiikin nettilevitykseen.

Keskus aloitti suojatun musiikkiaineiston luvattoman Internet-käytön kartoituksen Suomessa tänä syksynä. Mp3 on formaatti, jolla musiikki voidaan levittää digitaalisesti Internetin välityksellä. Useimmat tekijänoikeuksien haltijat eivät ole antaneet tähän lupaa. Liki kaikki mp3:lla nettilevitykseen tulleet musiikkikappaleet ovatkin laittomia piraattitallenteita. Valvontakeskus ilmoittaa, että se puuttuu oikeuksien loukkauksiin tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Törkeimmät rikkeet etenevät poliisin esitutkintaan.

-Projektimme on jo osoittanut, että tekijänoikeuksien valvonta on käytännössä mahdollista myös tietoverkoissa, tähdentää valvontakeskuksen projektipäällikkö Olli-Pekka Takanen. Tekijänoikeuksien tiedotus- ja valvontakeskus edustaa Teostoa, Ääni- ja kuvatallennetuottajia (ÄKT) sekä Gramexia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme