Mainos
Mainos

Pumppaa itsesi vaalitiedolla - katso sunnuntaihin valmistava linkkilista

Eduskuntavaalit huipentuvat tulevaan sunnuntaihin, jolloin saadaan tietää, millainen 200-henkinen yhteisö edustaa kansaa seuraavat neljä vuotta.

Ennen varsinaista äänestyspäivää ja tulostaulukointia on hyvä vielä kerrata, mistä tässä kaikessa oikein on kysymys. Keräsimme listan hyödyllisiä linkkejä vaalitiedon tankkaamiseksi.

Mistä puhutaan ja miten?

Oikeusministeriön vaalit.fi -sivustolta löytyy kaikki tarvittava tilastotieto ja ohjeisto äänestämistä varten. Nyt sivusto on läsnä myös sosiaalisessa mediassa, sillä palvelu on avannut oman sivustonsa Facebookiin.

Oikeusministeriö ylläpitää myös kansanvalta.fi -sivustoa, jossa on esimerkiksi demokratiaan ja kansalaisvaikuttamiseen liittyvää tietoa.

Vaali- ja puolueohjelmia voi vertailla Vaalimaatti-palvelun avulla. -verkkopalvelu vertailee vaalikonedataa.

Jos kaipaat tietoa poliitikkojen kannoista, kannattaa suunnata vaalikeskustelu.fi-sivustolle. Sivusto kokoaa yhteen kansanedustajaehdokkaiden blogeja ja vaaleihin liittyvää keskustelua.

Mikäli kohuttu vaalirahoitus kiinnostaa, Puolue- ja vaalirahoitusvalvonta on perustanut aiheelle oman sivun.

Otakantaa.fion sähköinen kansalaisfoorumi, jolla kansalaiset voivat kommentoida hallinnossa käynnistyviä tai käynnissä olevia hankkeita, lainsäädäntöuudistuksia tai muita hallinnon ajankohtaisten toimenpiteiden valmistelua.

Sivulista.fi pitää lukua puolueiden Facebook-fanimääristä.

Lisäksi Facebookissa on tarjolla vaalimainonnasta kiinnostuneille kevennystä Suomen karuimmat vaalivideot -ryhmässä. Monet mainokset vetävät suun pakostikin hymyyn.

MTV3 Uutiset ennen vaalisunnuntaita

Mikäli ehdokas ei ole vielä tiedossa, kannattaa suunnata MTV3:n vaalikoneeseen.

MTV3 Uutisten politiikantoimituksen esimies Timo Haapala kuvailee odotuksiaan vaalisunnuntailta verkkopalstallaan.

Vaaliasiantuntijamme Kimmo Grönlund antaa vinkkejä oikeasta äänestystavasta blogissaan. Toinen vaalibloggaajamme Matti Apunen toteaa palstallaan äänestystottumusten muuttuneen.

MTV3 seuraa vaali-iltaa tiiviisti televisiossa ja netissä. Tulospalvelumme tarjoaa reaaliaikaiset äänestystulokset. Facebook-ryhmässämme järjestetään virtuaalinen kisastudio.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme