Mainos
Mainos

Punainen joulutähti voi olla huono lahja

Punainen joulukukka, kuten myrkkyä sisältävä joulutähti, saattaa olla huono lahja vanhukselle.

Joulutähti kuten myös muut punaiset kukat eivät välttämättä sovellu lahjakukiksi. Muun muassa vanhainkotien laitoshuoltajille kukkien hoitoa opettanut hortonomi Marjaana Meuronen huomauttaa, että punainen väri saataa hämätä dementiasta kärsivää vanhusta.

- Vanhainkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa työskentelevät henkilöt ovat kertoneet, että punainen väri voi laukaista dementikon ahmimisreaktion. Hän ei pysty hallitsemaan eikä lopettamaan nielemistä, vaikka syötävä maistuisi pahalta. Sen vuoksi joulutähdet ovat vaarallisia sellaisessa ympäristössä, Meuronen kertoo.

Joulutähdistä valkoiset ja vaaleanpunaiset jäävät paremmin rauhaan. Punainen väri ehkä yhdistyy muuhun syötävään kuten tomaattiin, paprikaan, mansikoihin ja muihin marjoihin.

Meuronen tosin huomauttaa, että joulutähden myrkyllisyyttä on liioiteltu eikä joulutähden syöntiin kuole.

- Joulutähden myrkyllisyysaste on niin alhainen, että siitä saa korkeintaan vatsavaivoja ja ripulia. Nekin voivat tietysti olla pahaksi heikkokuntoiselle ihmiselle.

Meurosen mukaan lapset tuskin syövät pahalta maistuvaa joulutähteä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme