Mainos
Mainos

Punaiset päivät päättyivät rasismin vastustamiseen

Vapaiden vasemmistoryhmien Punaiset päivät huipentuivat tänään Tampereella rasisminvastaiseen mielenosoitukseen, jonka pääteemana oli "Ei värillä väliä". Mielenosoitus sujui rauhallisesti, eikä viikko sitten tapahtuneiden levottomuuksien toistoa nähty.

Kulkueeseen osallistui noin 50 marssijaa. Mukana oli myös monia kaupungissa asuvia vähemmistökansallisuuksia. Viikko sitten Tampereen poliisi ajautui väkivaltaisiin yhteenottoihin vaihtoehtonuorten ja ekoanarkistien kanssa. Tällä kertaa poliisin päätehtävä oli suojata marssijoita ulkopuolisilta häiriköiltä. Kulkueelle huudeltiin joitakin herjoja katujen varsilta, mutta muuten mielenosoitus sujui rauhallisesti. Poliisi vaihtoi myös työtapoja: yhtään commandopipoa, pamppua tai asetta ei ollut näkyvillä. Vain yksi poliisimies piti reinikaistyyliin yhteyttä ihmisiin.

Mielenosoittajia koetteli talven purevin viima. Kulkureitti Hämeenkatu oli liikenteen alla hioutunut niin liukkaaksi, että jotkut marssijat kaatuilivat. Tampere on viime aikoina joutunut erilaisten vaihtoehtoisten aatteiden koekentäksi. Kokoontumiset jatkuvat kevättalven aikana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme