Mainos
Mainos

Puola lupaa Suomelle: Kipsivuoriyhtiön toimiin puututaan

Puolan ympäristöhallinto kertoo edellyttävänsä toimia Fosfory-yhtiöltä Gdanskissa sijaitsevan kipsikasan fosforivuodon vähentämiseksi.

Maan ympäristöministeriön mukaan yhtiöltä velvoitetaan muun muassa aiempaa laajempaan seuranta- ja valvontajärjestelmää, jolla varmistetaan Puolan lainsäädännön vaatimusten noudattaminen.

Ympäristöministeri Ville Niinistö keskusteli asiasta tänään Puolan varaministerin Beata Jaczewskan kanssa. Ministerit sopivat, että he arvioivat toimien toteutumista seuraavan kerran Itämeren suojelukomission ministerikokouksessa 3. lokakuuta Kööpenhaminassa. Tällöin varmistetaan, että toimet ovat riittäviä.

Varaministeri vakuutti, että Puolan ympäristöhallinto pitää kipsikasaongelman ratkaisemista erittäin tärkeänä ja kiitti Suomea aktiivisuudesta asian kuntoon saattamisessa.

Suomalais-puolalainen tutkimusryhmä otti heinäkuussa näytteitä kipsikasojen vaikutuksista. Sen jälkeen Puolan viranomaiset ovat tehneet Gdanskissa vielä jatkotutkimuksia vuodon syiden selvittämiseksi.

Fosforivuoto tuli ilmi alun perin Helsingin Sanomien uutisen kautta. Aluksi Puolan viranomaiset kiistivät vuodon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot