Mainos
Mainos

Puolalaiset kalastavat salaa Itämeren lohia

Puolalaisten kalastajien salapyynti verottaa pahoin Itämeren lohikantaa. Tutkijat arvioivat, että Puola ottaa ajosiimoilla vuosittain satojen tonnien lohisaaliin, jota ei ilmoiteta tilastoihin. Salapyynnin takia EU:n asettama saaliskiintiö ylittyy selvästi.

-Puolalaisten ajosiimasaaliit ovat paljon raportoitua suurempia. Alukset ja pyyntipäivät ilmoitetaan aika kohdalleen, mutta saaliin suhde niihin on pöyristyttävä. Siinä on rajusti klappia. Saalis saattaa yhtäkkiä muuttua myös meritaimeneksi, väittää tutkimusjohtaja Jaakko Erkinaro Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

Viime vuonna Puola ilmoitti tilastoihin vajaan 30 tonnin lohisaaliin. Piilotetun saaliin määrästä antavat viitteitä kahden puolalaisen kalatukun nettisivut, joiden mukaan pelkästään niillä on pakkasessa Itämeren lohta paljon enemmän kuin raportoitu vuosisaalis.

Vielä enemmän lohikantaa karsii poikkeuksellisen suuri vaelluspoikasten kuolleisuus.

Kansainvälinen merentutkimusneuvosto valmistelee parhaillaan suosituksia, joissa ilmeisesti esitetään kovia saalisleikkauksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme