Mainos
Mainos

Puolet ammattikorkeakoulujen kulttuurialan paikoista katoamassa

Ammattikorkeakoulujen kulttuurialan aloituspaikoista on katoamassa lähes puolet viimeistään runsaan vuoden kuluttua.

Opetusministeriön esityksen mukaan leikkaukset koskisivat erityisesti käsi- ja taideteollisia opintoja ja viestintää. Osa ammattikorkeakouluista joutuisi luopumaan kulttuurialan opetuksesta kokonaan. Isot leikkaukset koskevat erityisesti maakuntien ammattikorkeakouluja.

– Kaikista ammattikorkeakouluista ei ole vähennetty juustohöylällä. Tämä turvaa sen, että olisi jatkossakin laadukasta opetusta niissä yksiköissä, missä opetusta annetaan, Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) sanoo.

Nyt kulttuurialan opintoja voi suorittaa 20 ammattikorkeakoulussa ympäri Suomen. Vastedes määrä laskisi 15 oppilaitokseen. Ammattikorkeakoulujen kulttuurialalta katoaisi yli 870 aloituspaikkaa.

Gustafssonin mukaan opiskelupaikkojen määrät ovat olleet ylimitoitettuja. Hänen mukaansa päätöksen taustalla on kulttuurialan huono työllisyys ja nuorten pienet ikäluokat.

– On reilua nuoria kohtaan, ettei heitä kouluteta isoja määriä tietoisesti työttömyyskortistoon, Gustafsson perustelee ministeriön esitystä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme