Mainos
Mainos

Puolet EU-kansalaisista ei tajua alkoholin vaaraa sikiölle

Alkoholiasiantuntijoiden konferenssissa Helsingissä puhunut lääkäri Denis Lamblin herättelee eurooppalaisia äitejä huomaamaan alkoholin vaarat sikiölle. EU-maiden vastasyntyneistä kolmella prosentilla arvioidaan olevan alkoholin aiheuttamia kehityshäiriöitä.

Puolet eurooppalaisista ajattelee, että vain liiallinen alkoholinkäyttö voi vahingoittaa sikiötä. Turvallista alarajaa ei kuitenkaan ole.

Ranskalaislääkäri Denis Lamblin sanoo, että alkoholin käyttö raskauden aikana on suurin syy lasten sosiaalisiin ongelmiin ja ei-perinnöllisiin kehityshäiriöihin. Lamblin puhui alkoholiasiantuntijoiden konferenssissa Helsingissä.

EU-maiden vastasyntyneistä kolmella prosentilla arvioidaan olevan alkoholin aiheuttamia kehityshäiriöitä. Esimerkiksi Ranskassa näitä lapsia syntyy vuosittain 6000. Ranska ottaakin ensimmäisenä EU-maana käyttöön alkoholipullojen varoitustarrat, joiden tarkoitus on suojella sikiöitä.

Lamblin sanoo, että syntymää edeltävä altistuminen voi vaikuttaa monella tavalla. Oireet vaihtelevat kuolemasta tai vaikeista kehityshäiriöistä lähes huomaamattomiin häiriöihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme