Mainos
Mainos

Puolet röntgenlääkäreistä eroamassa Kuopion ylipistosairaalasta

Lähes puolet Kuopion yliopistollisen sairaalan röntgenlääkäreistä on jättämässä sairaalan palkkakiistan vuoksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Matti Pulkkinen kertoi tänään, että 22 röntgenlääkäristä kahdeksan on irtisanoutunut kirjallisesti. Lisäksi kaksi on ilmoittanut irtisanoutumisesta puhelimitse.

Pulkkisen mukaan tilanne johtuu siitä, että lääkärit vaativat korvausta menettämänsä ns. sädeloman sijasta. Jos irtisanoutumiset toteutuvat, röntgentoiminta joudutaan supistamaan vain kiireellisimpiin tapauksiin. Aiemmin röntgenlääkärit saivat kahden viikon ylimääräisen loman säteilyaltistuksen takia, mutta lainmuutoksella etuus lopetettiin.

Lääkärit vaativat yleisen korotuksen lisäksi 4 prosentin palkankorotusta, Pulkkinen kertoi. Asiasta yritettiin neuvotella torstaina Kys:n henkilöstötoimikunnassa, mutta se jätettiin pöydälle. Pulkkisen mukaan sama kiista kytee muissakin sairaaloissa, mutta muualla joukkoirtisanoutumisia ei ole ilmennyt.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot