Mainos
Mainos

Puolet sairastaa diabetesta tietämättään

Aikuistyypin diabetes tulee täytenä yllätyksenä lähes puolelle tautiin sairastuneista. Tämä käy ilmi Diabetesliiton tekemästä kyselytutkimuksesta.

Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikan mukaan diabetes voi kyteä huomaamatta 5-10 vuotta.

– Sairaus voi olla vähäoireisena useamman vuoden. Oireet kuitataan usein jonkun muun asian piikkiin. Eli kunnon oireet rupeavat tulemaan vasta sitten, kun verensokeri on yli kymmenen. Silloin se tarkoittaa sitä, että diabetes on ollut jo pidempään oireettomana ja piilevänä, Ilanne-Parikka selvittää.

Aikuistyypin eli tyypin 2 diabetesta sairastaa noin puoli miljoonaa suomalaista. Aikuistyypin diabetes on yksi nopeimmin yleistyvistä sairauksista Suomessa.

Diabetesta sairastavien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan nykyisestä 10 vuodessa.

Diabetesliiton kyselytutkimukseen osallistui elokuussa 405 aikuistyypin diabetesta sairastavaa suomalaista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot