Mainos
Mainos

Puolet suomalaisista edelleen kielteisiä ydinvoiman suhteen

Ydinvoiman kannatus on lisääntynyt, mutta puolet suomalaisista suhtautuu siihen edelleenkin kielteisesti. Tämä käy ilmi Taloustutkimuksen MTV3:n Huomenta Suomelle tekemästä kyselystä. Hallitus antaa energiapoliittisen selontekonsa eduskunnalle tänään.

Tshernobylin onnettomuuteen keväällä -86 romahtanut ydinvoimausko elpyy pikkuhiljaa. Taloustutkimus kysyi vajaan tuhannen suomalaisen kantaa ydinvoiman käyttämiseen ja käytön laajentamiseen.

15 prosenttia sanoi olevansa "ehdottomasti" ja 31 prosenttia "enimmäkseen" ydinvoiman kannalla. 26 prosenttia taas on "enimmäkseen" ja 24 prosenttia "ehdottomasti" ydinvoimaa vastaan.

Eli vastustajilla on niukka enemmistö. Atomivoiman kannatus on kuitenkin lisääntynyt huomionarvoisesti. Ydinvoima on nyt suositumpaa kuin koskaan Tshernobylin jälkeen ja päättäjätkin rohkenevat tunnustaa uskonsa.

Eduskunnalle tänään annettava hallituksen selontekokin korostaa, että ydinvoiman lisäämistä perusvoiman tuotannossa on harkittava. Kaksi kolmesta suomalaisesta haluaa kuitenkin kansanäänestystä viidennestä voimalasta.

Kansalaisten ja kansanedustajien mielipiteet on nyt kartoitettu. Epäselvää sen sijaan on, onko teollisuus enää kiinnostunut uuden reaktorin rakentamisesta. Energiamarkkinat ovat vapautuneet, eikä teollisuus välttämättä uskalla ottaa kallista riskiä.
(MTV3/Matti Simula)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme