Mainos
Mainos

Puolet suomalaisista kannattaa ydinvoimaa

Puolet suomalaisista on ydinvoiman kannalla. Aamulehden mukaan myönteisimmin ydinvoimaan suhtautuvat miehet sekä hyvin toimeentulevat.

Tasan puolet suomalaisista kannattaa ydinvoimaa ja sen lisärakentamista. Vastustajia on hieman vähemmän, 44 prosenttia. Luvut selviävät Aamulehden julkaisemasta Taloustutkimuksella teetetystä mielipidetiedustelusta.

Ydinvoimamyönteisimpiä kyselyssä olivat miehet, joista 65 prosenttia kannatti ydinvoimaa, sekä hyvin toimeentulevat, joista 60 prosenttia suhtautui ydinvoimaan myönteisesti. Eniten vastustusta ydinvoima herätti naisissa, joista 55 prosenttia oli sitä vastaan, ja pienituloisissa kotitalouksissa, joissa vastustajien osuus oli 53 prosenttia.

Taloustutkimuksen mukaan kyselyyn vastanneiden yli tuhannen suomalaisen mielipiteet olivat poikkeuksellisen varmoja. Ainoastaan seitsemän prosenttia vastanneista ei osannut sanoa kantaansa. Normaalisti ei osaa sanoa -vastauksien osuus on noin 20 prosenttia.

Tutkimukseen vastanneiden ikähaarukka on 15-79 vuotta ja virhemarginaali noin 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme