Mainos
Mainos

Puolet työssä olevista vähentäisi töitään

Töiden vähentämistä tai keventämistä toivotaan enemmän julkisella kuin yksityisellä puolella.

Puolet työssä olevista palkansaajista haluaisi vähentää tai keventää työtään. Yli puolet haluaisi mieluummin vähentää tai keventää työtään kuin luopua siitä. Työministeriön työolobarometrin ennakkotietojen mukaan tähän ryhmään kuuluu keskimääräistä useammin parhaassa työiässä olevia 30-45-vuotiaita.

Työn vähentämistä halutaan useammin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Tutkimuksen mukaan työelämä muuttuu edelleen entistä vaativammaksi. Erityisesti työn henkinen rasittavuus on viime vuosien tapaan edelleen lisääntynyt. Myös ylityöt ovat lisääntyneet edellisiin vuosiin verrattuna.

Tuloksissa näkyy myös väestön ikääntyminen ja sairaiden työntekijöiden määrän kasvu. Nyt joka kolmannella palkansaajalla on yksi tai useampi pitkäaikainen sairaus tai vamma.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 10.12.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot