Mainos
Mainos

Puolet väestöstä saa hoitoarvion ajoissa

Maaliskuun alussa voimaan tuleva hoitotakuu edellyttää, että hoidon tarpeen arvion saa kolmessa arkipäivässä.

Puolet suomalaisista saa hoidon tarpeen arvion terveyskeskuksessa jo nyt kolmessa arkipäivässä, kuten maaliskuun alussa voimaan tuleva hoitotakuu edellyttää.

Johtavat terveyskeskuslääkärit arvioivat, että 47 prosenttia väestöstä asuu alueilla, joilla pääsyssä hoidon tarpeen arviointiin on ajoittaisia ongelmia. Noin neljä prosenttia väestöstä asuu sellaisen terveyskeskuksen alueilla, joilla on jatkuvia ongelmia tässä asiassa.

Luvut selviävät sosiaali- ja terveysministeriön ja Stakesin yhdessä keräämistä tiedoista. Kyselyyn vastasi 90 prosenttia terveyskeskuksista.

Hoitotakuu edellyttää, että kansalaiset saavat virka-aikana välittömästi yhteyden terveyskeskukseen. Tähän kykenee jo nyt yli puolet (62%) terveyskeskuksista. Ajoittaisia ongelmia tässä on kolmanneksella ja jatkuvia ongelmia viidellä prosentilla terveyskeskuksista.

Suuria alueellisia eroja hoitoon pääsyssä on suun terveydenhuollossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot