Mainos
Mainos

Puolueaktiivit: Korkeakoulujen määrän tulee pysyä ennallaan – Karsijoita eniten kokoomuksessa

Puolueaktiivit pitäisivät puolueesta riippumatta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen määrän nykyisellään, käy ilmi Tieteentekijöiden liiton ja Professoriliiton puoluekyselystä. Määrän säilyttämistä tuki jokaisessa puolueessa selvä enemmistö. 

Video: Ulkomaat houkuttelevat suomalaisia opiskelijoita aikaisempaa enemmän. 

Yliopistojen karsintaa kannatti 18 prosenttia vastaajista. Eniten karsijoita löytyi kokoomuksesta ja sinisistä, joista kolmannes kannatti vähentämistä. 

Karsijoita löytyi vähiten keskustan, vihreiden, kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton riveistä. Ammattikorkeakoulujen karsintaa kannatti yhtä pieni osa vastaajista kuin yliopistojen kohdalla.

Suomessa on 14 yliopistoa ja 25 ammattikorkeakoulua. Aula Researchilla teetettyyn sähköiseen kyselyyn vastasi 1 003 puolueaktiivia. Useimmat olivat kunnanvaltuutettuja tai puolueiden paikallisyhdistysten sekä piirijärjestöjen hallitusten jäseniä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme