Mainos
Mainos

Puoluebarometri: Stubbin hallitusta huonompi vain Ahon hallitus

TNS Gallupin puoluebarometrissa pääministeri Alexander Stubbin (kok.) neljän puolueen - kokoomuksen, SDP:n, RKP:n ja kristillisdemokraattien - hallitus saa huonoimman arvosanan sitten 1990-luvun alun lamavuosien Esko Ahon (kesk.) hallituksen.  

Vain joka viides suomalainen ajattelee hallituksen onnistuneen tehtävissään vähintään melko hyvin. Puolueiden kannattajista ainoastaan kokoomuslaisten enemmistö antaa hallitukselle tunnustusta.  

Useampi kuin kaksi kolmesta on asiasta toista mieltä. Toisen suuren hallituspuolueen SDP:n kannattajista hallitukseen tyytymättömiä on 60 prosenttia.  

Hyvää arvosanaa ei saa oppositiokaan. Joka neljäs pitää sen suoriutumista tehtävässään vaihtoehtojen esittämisessä hallituksen politiikalle vähintään melko hyvänä. Suomalaisten enemmistön eli 56 prosentin mielestä oppositio on toiminut melko huonosti tai huonosti.  

Puolueista myönteisimmin suhtaudutaan keskustaan. Se on kasvattanut keväästä eroa kokoomukseen ja SDP:hen.  

Tutkimukseen haastateltiin tuhatta ihmistä syys-lokakuun vaihteessa. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme