Mainos
Mainos

Puolueet eivät halua puuttua presidenttivaaleihin

Kolmen suurimman puolueen puoluesihteerit teilaavat ajatuksen presidentin valinnan siirtämisestä eduskunnalle.

Kolmen suurimman puolueen puoluesihteerit katsovat, että nykyisillä valtaoikeuksilla presidentin valinta tulee säilyttää kansalla. Puoluesihteereiden kannoista kertoo Suomenmaa-lehti.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen on arvoinut, että presidentin valinta voitaisiin siirtää eduskunnalle. Tiitisen mielestä suorasta kansanvaalista voitaisiin luopua vuonna 2012, kun nykyisen presidentin toimikausi päättyy.

Tiukimmin nykyistä valintatapaa puolustaa SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta. Hänen mielestään perustuslakiin ei pitäisi tehdä muutoksia "kovin kevein perustein".

Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen mielestä suora kansanvaali on liian järeä vaalitapa vain siinä tapauksessa, että presidentin valtaoikeuksia karsitaan vielä nykyisestään.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ei hänkään ryhtyisi muuttamaan valintatapaa nykyisillä valtaoikeuksilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot