Mainos
Mainos

Puolueet kertoneet niukalti vaalirahoituksestaan

Harva puolue on intoutunut kertomaan ennakkoon eduskuntavaalikampanjansa rahoituksesta. Vain vasemmistoliitto, vihreät ja vapauspuolue ovat toistaiseksi tehneet ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan.

Vasemmistoliitto aikoo käyttää kampanjointiin 653 000 euroa ja Vihreät 377 500 euroa. Vapauspuolue ennakoi selviävänsä kampanjastaan 5 000 euron kuluilla.

Vihreillä eniten rahaa palaa mainonnan suunnitteluun, ulkomainontaan sekä vaalilehtiin ja esitteisiin. Vasemmistoliitolla suurin menoerä on lehtimainonta, ja lähes yhtä paljon rahaa kuluu esitteisiin ja muuhun painomateriaaliin.

Kansanedustajaehdokkaista vasta 446 on ilmoittanut rahoituksestaan. Heistä puolet on vihreiden ehdokkaita.

Ennakkoilmoituksia on voinut tehdä kolmen viikon ajan Valtiontalouden tarkastusviraston tietojärjestelmään. Vaalituen antajat pitää nimetä, jos tuki ylittää laissa määrätyn rajan. Eduskuntavaaleissa raja on 1 500 euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot