Mainos

Puolueet kommentoivat budjettia

SDP:n, Kokoomuksen ja RKP:n eduskuntaryhmät ovat kommentoineet tulevan vuoden budjettia kesäkokouksissaan.

Sosiaalidemokraatit haluavat valtion ensi vuoden budjetissa lisäyksiä työllisyys- ja aikuiskoulutusmenoihin. SDP:n mukaan työllisyys on entistä tärkeämpää nyt, kun talouskasvu on hidastumassa.

SDP:n eduskuntaryhmä vaatii myös, että valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) ehdottamaa sairausvakuutusmaksun korotusta tulee arvioida vielä budjettiriihessä. Myös mitkään muut kuluttajiin kohdistuvat verot eivät saisi ensi vuoden budjetissa nousta.

Työttömien toimeentuloa voidaan SDP:n mielestä parantaa korottamalla tukien tasoa tai nostamalla verotettavan tulon alarajaa kunnallisverotuksessa tai tekemällä molempia.

SDP:n eduskuntaryhmä on päättänyt kesäkokouksensa tänään Jyväskylässä.

Kokoomus: Ei lisäyksiä budjettiin


Kokoomus on sitä mieltä, ettei budjettiin ole syytä esittää lisäyksiä, ellei samalla osoiteta säästöjä. Kokoomus on tyytyväinen keväällä sovittuun 800 miljoonan markan panostukseen. Osansa ovat saamassa sosiaali- ja terveydenhuolto, pitkäaikaistyöttömyyden torjunta sekä tieinvestoinnit.

Kannanotossaan eduskuntaryhmä vaatii työttömyysturvan porrastamisen käsittelyä torstaina alkavassa budjettiriihessä. Sen sijaan työministeriön esitys mm. työllisyyskoulutukseen käytettävien määrärahojen lisäämisestä sai nuivan vastaanoton. Kokoomus haluaisi painottaa työllistämistä yksityiselle sektorille, yritysten kanssa yhteistyössä harjoitettavaa täsmäkoulutusta ja oppisopimuskoulutusta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous päättyi tänään Kotkassa.

RKP: Öljyntorjuntaan lisärahaa

RKP puolestaan haluaisi lisärahaa itäisen Suomenlahden öljyntorjuntaan. RKP pitää tärkeänä, että hallitus myöntää budjetissaan varoja öljyntorjunta-aluksen hankinnalle. Aluksen kotisatamaksi tulisi Kotka.

Puolueen mukaan öljypäästöjen ja katastrofien riski kasvaa joulukuussa, kun Primorskin (Koiviston) satama otetaan käyttöön. Mahdollinen onnettomuus voi tulla yhteiskunnalle kolmikymmenkertaisesti kalliimmaksi kuin investoiminen nykyaikaiseen varustukseen.

RKP:n kansanedustajaryhmä on ollut koolla Dragsfjärdissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot