Mainos
Mainos

Puolueet kunnallisvaaleihin jättibudjetein

Eniten, yli 60 prosenttia, budjettiaan kasvattaa keskusta, joka panostaa vaaleihin nyt 800 000 euroa. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen selittää summaa puolueen velattomuudella, hyvin sujuneella varainhankinnalla ja mainoshintojen nousulla.

Eduskuntapuolueet valmistautuvat ensi syksyn kuntavaaleihin aiempaa selvästi suuremmin budjetein. Helsingin Sanomien keräämien tietojen mukaan seitsemän suurinta eduskuntapuoluetta kasvattaa vaalibudjettiaan keskimäärin yli 80 prosenttia syksyn 2004 kuntavaaleista.

Eniten, yli 160 prosenttia, budjettiaan kasvattaa keskusta, joka panostaa vaaleihin nyt 800 000 euroa. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen selittää summaa puolueen velattomuudella, hyvin sujuneella varainhankinnalla ja mainoshintojen nousulla.

Kokoomus tulee toisena 700 000 euron budjetillaan, jossa on kasvua vuodesta 2004 75 prosenttia.

SDP taas satsaa vaaleihin puoli miljoonaa, kun sen budjetti viime vaaleissa oli 400 000 euroa, samansuuruinen kuin kokoomuksella.

Myös kristillisdemokraatit, RKP, vasemmistoliitto ja vihreät kasvattavat budjettiaan vähintään liki kolmanneksella. Perussuomalaisten budjetti on vielä avoin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme