Mainos
Mainos

Puolueet lähtevät presidentinvaaleihin vähin varoin

Maan suurimmat puolueet lähtevät presidentinvaaleihin suurin odotuksin, mutta vähin varoin tai jopa nollabudjetilla. Vastuu varainhankinnasta sälytetään kampanjaorganisaatioille, jotka ovat vasta muotoutumassa. Ensi vuonna rahaa on luvassa myös valtiolta.

Suuret puolueet lähtevät presidentinvaalikampanjoihin ainakin aluksi melko pienillä budjeteilla. Enemmänkin luvataan tukea kampanjaorganisaatioilta, joilla on edessään mittava rahankeruu. Puolueiden helpotukseksi ensi vuodeksi rahaa on luvassa myös valtiolta.

Sauli Niinistön kampanjabudjetiksi on kaavailtu jopa miljoonaa euroa. Oman puolueen rahallinen satsaus vaaleihin on tälle vuodelle aika paljon pienempi: kymmenentuhatta. Tukea luvataan sitten muulla tavalla.

-Tietysti meidän toiminta on fokusoitunut tähän presidentinvaaleihin voimakkaasti. Kerätään rahaa, myydään taidetta, kertoo hallintopäällikkö Jarmo Pekkala kokoomuksesta.

Nykyinen hallitus on kasvattanut puoluetukea: Lisärahaa on ruvettu jakamaan myös vaaleihin. Ensi vuodeksi on mahdollisesti tulossa yli 2 miljoonaa euroa.

Keskusta saisi siitä suurimman potin, mutta omaakin rahaa satsataan jo alkuvaiheessa reilusti enemmän kuin kokoomuksessa.

-Satatuhatta ja sitten kampanjaorganisaatio käynnistyy ja niiden budjetti tulee siihen, sanoo hallintopäällikkö Pekka Korhonen keskustasta.

Ilmeisesti keskustankin yhteissumma voi lähentyä miljoonaa euroa.

SDP taas sanoo suoraan että miljoona menee. Siitä puolue aikoo kustantaa yli puolet. Tälle vuodelle ei siihen ei tosin ole budjetoitu mitään. Perinteisen varainkeruun lisäksi vaalitoimintaa rahoitetaan nipistämällä muusta.

-Toimitaan normaalin budjetin puitteissa, on sitten vähemmän muuta, kertoo hallintopäällikkö Risto Salonen SDP:stä.

Budjetti on kuulemma sama riippumatta siitä, kuka puolueella presidentinvaaleissa on ehdokkaana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme