Mainos
Mainos

Puolueet nihkeitä vaalimökissä yöpyneille

Helsingissä puolueiden vaalimökeissä on yövytty, jotta pitkäaikaisille asunnottomille saataisiin huomiota. Kokoomus, SDP ja RKP eivät halua avata vaalimökkiensä ovia tällaiselle toiminnalle, sen sijaan vihreät ja vasemmistoliitto ovat toivottaneet yöpyjät tervetulleiksi mökkeihinsä.

- Mökit eivät ole tietenkään tarkoitettu asuttaviksi, se on se perussyy. Me pidimme edellisviikonloppuna mökkiämme 24 tuntia auki eli sinne pääsi lämmittelemään ja teemme saman nyt lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Helsingin Sosiaalidemokraattien toiminnanjohtaja Jukka Paasikallio perustelee.

Kokoomuksen mökistä poliisi poisti eilen illalla kolme valtaajaa.

- Me tarvitsimme vaalimökkiämme omaan vaalityöhömme, siksi halusimme pitää sen siinä käytössä. Uskon, että ne toimenpiteet. joita olemme tehneet valtiotasolla ja täällä Helsingissä asunottomuuden hyväksi, ne ovat niitä oikeita toimenpiteitä. Nämä tempaukset ovat aina julkisuushakuisia, Helsingin Kokoomuksen toiminnanjohtaja Tuomo Valve sanoo.

Myöskään RKP:n vaalimökkiin ei asunnottomilla ollut asiaa.

- Vaalimökkimme on pieni lautamökki, joka ei ole millään tavalla lämmitetty. Siellä on aika paljon materiaalia. Meillä pitäisi olla enemmän asuntotuotantoa, mutta jos pari kolme nuorta yöpyy lautamökissä, niin se ei edistä asiaa paljon, Helsingin piirin puheenjohtaja Georg Henrik Wrede kertoo.

Tempauksella haluttiin kiinnittää kunnallisvaalien alla huomio pitkäaikaisasunnottomien huonoon tilanteeseen. Tempauksen järjestäjät ovat kiertäneet paikkoja, joissa asunnottomat yleensä yöpyvät, ja kertoneet mahdollisuudesta yöpyä vaalimökeissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme