Mainos
Mainos

Puoluegallup: Sdp nyt suosituin

Sosiaalidemokraatit ovat nousseet taas kokoomuksen ohi maan suurimmaksi puolueeksi. Edellisen kerran Sdp oli maan suurin viime kesäkuussa, jolloin toiseksi suurin oli keskustapuolue.

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän tuoreen kyselyn mukaan Sdp:n kannatus on nyt 24 prosenttia, missä on lisäystä reilu prosenttiyksikkö kaksi kuukautta sitten tehtyyn kyselyyn verrattuna. Kokoomus ja keskusta ovat Sdp:n takana liki tasoissa. Kokoomuksen kannatus on 22,9 prosenttia ja keskustan 22,7 prosenttia. Kummankin kannatus on pysynyt liki ennallaan. Ennallaan on pysynyt myös vasemmistoliiton kannatus, joka on 9,6 prosenttia. Vihreille tuore mittaus näyttää reilun prosenttiyksikön pudotusta. Kannatus on nyt 7,9 prosenttia.

Suomen Gallup haastatteli tutkimusta varten vajaata 2500 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme