Mainos
Mainos

Puolueiden kannatus lähes ennallaan

Puolueiden kannatus on vakiintunut lähestulkoon presidentinvaalien aikaiselle tasolle. Sosialidemokraatit ja keskusta ovat lähes yhtä suosittuja, kokoomus taas on edelleen presidentinvaalien jälkeisessä kannatuskuopassa.

Taloustutkimuksen YLE:n radiouutisille huhtikuussa laatiman tutkimuksen mukaan sosialidemokraatteja kannatti 25,1 prosenttia haastatelluista. Keskusta oli kakkosena 24,3 prosentin kannatuksella. Kokoomusta kannatti 19,8 prosenttia, vasemmistoliittoa 10,2 ja vihreitä 9,5 prosenttia.

Ruotsalaisen kansanpuolueen kannatus oli 4,5 ja kristillisten 3,9 prosenttia. Pienten puolueiden eli perussuomalaisten ja remonttiryhmän kannatus oli tutkimuksessa alle yhden prosentin. Verrattuna maaliskuussa tehtyyn mittaukseen SDP, kokoomus ja vasemmistoliitto olivat nostaneet kannatustaan, keskustan kannatus oli laskenut.

Tutkimuksessa haastateltiin 1 929:ää henkilöä, joista 76 prosenttia kertoi puoluekantansa. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2,5 prosenttia suuntaan tai toiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme