Mainos
Mainos

Puolueilta tukea perintöveron uudistamiselle

Sekä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja että vasemmistoliiton puheenjohtaja nostaisivat nykyistä 3 400 euron alarajaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli haluaisi lahja- ja perintöveroon tuntuvia kevennyksiä. Kalli sanoo Satakunnan Kansassa, että nykyisen 3 400 euron alarajan voisi nostaa jopa kymmenkertaiseksi.

Asteikkoa tulisi keventää ja helpottaa yrittäjien sukupolvenvaihdoksia siten, ettei verottaja puuttuisi niihin. Kalli uskoo, että perintöveron keventäminen tulee seuraavaan hallitusohjelmaan, oli uuden hallituksen kokoonpano mikä tahansa.

Vasemmistoliiton Korhonen: Perintöveron uudistus on tarpeen

Myös vasemmistoliitto on valmis tekemään uudistuksia useiden puolueiden esittämään perintöveroon. Puolueen puheenjohtajan Martti Korhosen mukaan vasemmistoliitto esittää perintöverotukseen kuitenkin vain maltillisia uudistuksia.

Korhonen korosti Valkealassa, että perintöveroon tehtävät tarkennukset on tehtävä menettämättä merkittävästi verotuloja ja vaarantamatta hyvinvointipalveluja.

Vasemmistoliiton malli turvaisi lesken ja lasten asunnon perimisen puolison kuollessa. Korhosen mukaan 3 400 euron alaraja on nykytilanteessa liian alhainen.

Alarajan noston lisäksi tulisi myös tehdä asumiseen liittyviä tarkennuksia. Lisäksi kolmas veroluokka on poistettava. Avoparien rinnastaminen aviopareihin olisi vasemmistoliiton mielestä arjen ja kohtuuden tuomista perintöasioihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme