Mainos
Mainos

Puoluekorteissa epäillään olleen keksittyjä henkilöitä

Turkulaisen Suomen Kansan Sinivalkoiset ry:n kannattajakorteista merkittävä osa saattaa olla väärennettyjä, kertoo Helsingin Sanomat. Kaikkia kortteihin kirjattuja henkilöitä ei todennäköisesti ole olemassakaan.

Suomen Kansan Sinivalkoiset menetti puolueen asemansa toissa vuonna. Yhdistys haki puolueeksi uudelleen viime vuonna. Hakemuksen liitteenä oli yli 5000 kannattajakorttia, jotka ovat edellytys puolueeksi pääsemiselle.

Oikeusministeriö ehti tarkastaa 600 kortin tiedot, joista 225:stä paljastui epäselvyyksiä. Poliisi selvittää, liittykö tapaukseen rikosta.

Suomen Kansan Sinivalkoisten puheenjohtaja Olavi Mäenpää on kiistänyt, että olisi itse täyttänyt kortteja. Mäenpää epäilee, että jotkut ovat väärillä kannattajatiedoilla tahallaan halunneet pilata yhdistyksen pyrkimykset. Nimiä kortteihin on kerätty kadulla ja nettilomakkeen avulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme