Mainos
Mainos

Puoluepomot keittiössä: Tatit kunniaan ja lisäaineet pois

Puoluejohtajat ovat huomanneet, että luomuruoasta on tullut muodikasta politiikkaa. Huomenta Suomen aamuissa vierailleet poliitikot ylistivät kokatessaan ekologista lähiruokaa.

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ilmoitti peräti kuuluvansa perheineen lähiruokapiiriin, joka tilaa uusmaalaiselta luomutilalta niin juurekset kuin yrtitkin. Katainen valmisti tattirisottoa.

– Ei ole mikään ihme, että italialaiset haluavat kaikki meidän suomalaiset tatit. Siihen kyllä voitaisiin pistää hieman kampoihin ja käyttää sieniä enemmän ihan itse.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi halusi broilerin rinnalle lautaselle vuohenjuustomoussea ja Lapin puikulaperunaa. Kiviniemi kannusti kuluttajia pyytämään kauppiailta lähiruokaa.

Työministeri, vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki taas valmisti linssikeittoa ja mainitsi pitävänsä muun muassa perunasta ja lihamakaronilaatikosta. Kouluruokajärjestelmä sai häneltä kiitosta.

– Joillakin paikkakunnilla on kunniahimoisiakin tavoitteita luomuruuan osuuden kasvattamiseksi ihan päivittäisessä kouluruokailussa ja se on kyllä todella hienoa.

"Ylisäännöstelyllä estetään lähiruokaa pääsemästä markkinoille"

Lähiruoka yhdistikin nyt vihreää ja perussuomalaista kokkia. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini toivoi lähituotteita kauppaketjujen tiskeille.

– Sääntelyä pitäisi lieventää meijerien ja pienteurastamojen suhteen, sillä nyt ne ovat kuin leikkaussaleja. Ylisäännöstelyllä estetään lähiruokaa pääsemästä markkinoille, sanoi lihakeittoa valmistanut Soini.

Sinnemäen tapaan myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki toivoi , että julkisissa hankinnoissa suosittaisiin yhä enemmän kotimaista ruokaa ja luomuruokaa. Arhinmäki kokkasi falafel-pyöryköitä hummuksen kanssa, mutta kertoi innostuvansa etenkin soijamakaronilaatikosta.

Kulttuuri- ja urheiluministeri, RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin kokkasi paistettua siikaa ja puhui ammattikalastuksen puolesta. Sitä tukevat järjestöt tekevät hänen mukaansa hyvää työtä, koska Suomeen tarvitaan uusi kalastajien sukupolvi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen piti ekologisimpana sellaista ruokaa, jota saa metsästä. Marja- ja sienikausi on kuitenkin kaukana, ja riistaruokien ystävä kokkasi ylikypsää karitsanlapaa ja valkosipuliperunapyreetä.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ilmoitti olevansa perinneruokien ystävä ja valmisti lihapullia ja perunamuusia. Hän muuttaisi julkisten kilpailutusten kriteerejä niin, että lähiruoka yltäisi myös kaupungissa kouluihin, päiväkoteihin ja vanhainkoteihin.

– Uskon itse, että ihmiset arvostavat koko ajan enemmän puhdasta ruokaa ja lisäaineettomuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme