Mainos
Mainos

Puoluesihteerit eivät lämpene vihreiden ehdotukselle poliitikkokierrosta

Vihreiden ehdotus vaaleissa valitulle poliitikolle kolmen kauden rotaatiosta ei saa kannatusta puoluesihteereiltä.

Vihreiden mukaan kolmen kauden jälkeen poliitikon olisi pidettävä yhden vaalikauden tauko. Ehdotus koskisi niin eduskuntaan, europarlamenttiin kuin kunnanvaltuustoihin valittuja poliitikkoja. Asiaa ehdotettiin vihreiden demokratiaohjelmassa, jonka puoluevaltuuskunta tänään hyväksyi.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ei pidä ehdotusta suomalaiseen demokratiaan kuuluvana.

– En pidä sitä siltä osin suomalaiseen demokratiaan tai vaalijärjestelmään soveltuvana mikä liittyy siihen, että rajoitettaisiin ihmisten mahdollisuutta asettua ehdolle. Eli se, että voiko olla ehdolla enemmän kuin kolme kertaa peräkkäin eduskuntavaaleissa tai kunnallisvaaleissa, niin minusta pitää olla, Tujunen sanoi MTV3 Uutisille.

Myös SDP:n ja keskustan puoluesihteerit ovat Tujusen kanssa samoilla linjoilla.

– Tämä ei niinkään vaikuta kierrätykseltä, vaan siltä, että politiikasta kokemusta saaneet henkilöt laitettaisiin jäähylle. Ja se ei ole kauhean hyvä asia, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen totesi.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen mielestä riittää, että presidentin toimikausia on rajoitettu.

– Minusta äänestäjillä on oikeus päästä valitsemaan parhaaksi katsomansa. Tasavallan presidentin toimikaudet on rajoitettu kahteen ja ajattelen niin, että se on riittävä rajoitus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot