Mainos
Mainos

Puoluesihteerit tunnistetaan heikohkosti

Lähes puolet eivät tunnista pääpuolueiden puoluesihteereitä. Miehet tunnistavat keskimäärin paremmin heidät.

Yli 40 prosentilla suomalaisista ei ole kummoista mielikuvaa yhdestäkään puolueen puoluesihteeristä. Keskustan Eero Lankian ja SDP:n Eero Heinäluoman tunnistaa kuitenkin yli puolet kansalaisista. Lankian ja Heinäluoman tunnettavuutta selittänevät viime kevään eduskuntavaalityö ja vaalien jälkeiset poliittiset kiemurat, joissa he olivat hyvin näkyvästi esillä.

Kokoomuksen puoluesihteerin Heikki A. Ollilan oli havainnoinut vain joka viides vastaajista. Kokoomuslaisista hänet tietää kaksi viidestä.

Miehet ovat keskimäärin paremmin selvillä puoluesihteereistä kuin naiset. Iäkkäämmät tietävät puoluesihteerit selvästi nuorisoa paremmin.

Vuosi sitten 70 prosenttia suomalaisista oli vailla käsitystä puoluesihteereistä. Lankian tiesi vain 22 prosenttia vastaajista ja Heinäluoman 16 prosenttia.

Puoluesihteerien tunnettuutta selvitettiin Kalevan Suomen Gallupilla teettämässä tutkimuksessa. Kyselyyn vastasi elo- ja syyskuun vaihteessa 1662 suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme