Mainos
Mainos

Puoluesihteerit: Valtuutettujen sidokset julki

Kunnanvaltuutettujen pitäisi ilmoittaa sidoksensa nykyistä laajemmin, arvioi viisi kahdeksasta eduskuntapuolueen puoluesihteeristä STT:n kyselyssä.

Vain RKP:n Johan Johansson, perussuomalaisten Ossi Sandvik ja kristillisdemokraattien Asmo Maanselkä pitävät nykyistä, vapaaehtoiseen ilmoittamiseen perustuvaa käytäntöä riittävänä.

– Mutta tärkeää on, että kaikki ymmärtävät jääviytensä, jos tehdään heitä koskevia päätöksiä, huomauttaa Maanselkä.

Kuntaliiton lakiasiainjohtajan Arto Sulosen mukaan sidonnaisuuksien ilmoittaminen tullee käsittelyyn kuntalain kokonaisuudistuksessa.

– Tästä on niin paljon puhuttu. Tässähän on jo tapahtunut paljon muuta uutta, kuten velvollisuus ilmoittaa vaalirahoitukset. Nyt kun se on käsitelty, aletaan seuraavaksi puhua sidonnaisuuksista, Sulonen sanoo.

Puoluesihteerit sallivat myös lähes yksimielisesti sen, että kunnanvaltuutetut istuvat osuuskaupan hallinnossa.

Vain vihreillä on ohjeistus, jonka mukaan kaupunginhallituksessa tai kaavoitusta koskevissa lautakunnissa olevat eivät saisi istua osuuskaupan hallinnossa.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot