Mainos
Mainos

Puolueväki hyväksyy Lipposen kaksoisroolin

SDP:n kenttäväki on yllättävänkin tyytyväinen Paavo Lipposen ratkaisuun olla yhtä aikaa eduskunnan puhemiehenä ja puolueensa puheenjohtajana. Tämä käy ilmi kyselystä, jonka MTV:n uutistoimitus teki kaikille SDP:n piirihallitusten jäsenille. Yli 90 prosenttia piti Lipposen kaksoisroolia vähintään tyydyttävänä.

Eduskunnassa Paavo Lipponen tarkkailee uutta pääministeriä puhemiehen korokkeelta. Puhemies on puolueiden yläpuolella - SDP:n puheenjohtajan taas pitäisi olla taistelun eturintamassa.

Tämä kaksoisrooli ei pahemmin puolueväkeä hämmennä. MTV:n uutiset kysyi vappuviikolla demarien piirihallitusten jäseniltä, mitä mieltä he ovat Lipposen ratkaisusta. 85 prosenttia vastasi.

Kaksi kolmesta pitää ratkaisua hyvänä. Vajaa kolmannes tyydyttävänä ja vain kuusi prosenttia huonona.

Puolueaktiivit luottavat Lipposeen kuin vuoreen. Hänen toivotaan nyt keskittyvän enemmän puolueen johtamiseen. Kolmannes hyväksyy mutta ei kehu ratkaisua.

Lipposen luottamusta kuvaa hyvin se, että valtaosa ei pidä lainkaan tarpellisena ylimääräisen puoluekokouksen järjestämistä. Vain alle kymmenen prosenttia kaipaa tilanteen selkeyttämistä.

Kenestä sitten Lipposen seuraaja?

Lähes joka neljäs ei halunnut vastata seuraajakysymykseen ollenkaan. Mutta vastanneista lähes puolet oli toisen demarijättiläisen - lähes kaksimetrisen Eero Heinäluoman kannalla.
Puoluesihteeriä kannatti uudeksi puheenjohtajaksi 46 prosenttia.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojaa tuki 18 prosenttia ja varapuheenjohtaja Tarja Filatovia 16 prosenttia. Loput jakaantuivat kahdeksan eri ehdokkaan välille.

Kun SDP hävisi pääministerivaalin - muu salkkujako ei olisi voinut mennä paremmin. Kukaan ei moiti hallituksen paikkajakoa tai hallitusohjelmaa. Demarit saivat tahtonsa läpi.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 05.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme