Mainos
Mainos

Puolukasta tulossa paras sato vuosikymmeneen

Runsaimmat puolukkasadot saadaan Etelä- ja Itä-Suomesta. Sienisadosta on tulossa Metsäntutkimuslaitoksen mukaan normaali.

Puolukasta on tänä vuonna kypsymässä paras sato miltei vuosikymmeneen. Metsäntutkimuslaitos arvioi puolukan sadoksi 250 miljoonaa kiloa, mikä on suurin määrä sadon seurantavuosina 1997-2005.

Runsaimmat sadot ovat Etelä- ja Itä-Suomessa, mutta suuria eroja läänien välillä ei ole. Puolukka on nyt kypsää koko maassa.

Muista metsämarjoista mustikan sato oli keskinkertainen eli noin 200 miljoonaa kiloa. Paras mustikkasato saatiin Itä-Suomen ja Etelä-Suomen lääneistä. Suomuuraimen sato Lapissa oli runsas.

Sienisadosta on tulossa Metsäntutkimuslaitoksen mukaan normaali. Monet sienet ovat kuitenkin ilmaantuneet metsiin myöhemmin kuin tavallisesti. Ainakin rouskujen ja suppilovahveroiden satokaudet jatkuvat vielä syyskuussa, suppilovahveroiden jopa marraskuulle saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme