Mainos
Mainos

Puolustusministeri Arrow 16-harjoituksista amerikkalaisten kanssa: Suomalaisilla ei ole mitään hävettävää

Panssariprikaatin johtama Arrow 16 -maavoimaharjoitus on parhaillaan käynnissä Niinisalossa. Arrow 16 on yksi maavoimien tämän vuoden keskeisimmistä harjoituksista.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista ja Porin prikaatista. Lisäväriä tuo Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen osasto osana maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan Suomen reservi pärjää vertailussa ammattisotilaisiin varsin erinomaisesti. 

– Tottakai siinä on mielenkiintoista verrata, miten reserviläisten koulutustaso vertautuu ammarttilaissotilaisiin. Aiempien harjoitusten perusteella voin sanoa, ettei suomalaisislla ole mitään hävettävää, päinvastoin, Niinistö sanoo Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa keskiviikkona.

Harjoitus koostuu simulaattoriavusteisesta kaksipuoleisesta taisteluharjoituksesta sekä ampumaharjoituksesta. Tavoitteena on kehittää maavoimien joukkojen yhteistoimintaa ja suorituskykyä. 

– Tämä on erittäin kustannustehokas tapa meille, kun voimme harjoitella kotimaassa. Saamme harjoitella omassa maastossa Suomen puolustusta. Siksi tämä on meille erittäin hyödyllinen harjoitus, Niinistö sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme