Mainos
Mainos

Puolustusministeri Haglund haluaa langattoman netin kasarmeille

Uusi puolustusministeri Carl Haglund (r.) haluaa parantaa varusmiesten arkea kasarmeilla.

Haglund haluaa toteuttaa hankkeen, joka toisi langattomat nettiyhteydet varuskuntiin. Hän pitää tärkeänä myös mahdollisuutta opiskella varusmiesaikana sekä opintojen ja varusmieskoulutuksen yhteensovittamista.

- Nämä ovat tällaisia käytännön tason asioita, jotka toivottavasti nostaisivat varusmiespalveluksen mielekkyyttä, Haglund sanoo.

Puolustusministeri on huolissaan varusmiesten lisääntyneistä pikavippiongelmista.

- Varusmiehillä tämä on osoittanut vielä suuremmaksi ongelmaksi (kuin muilla) johtuen siitä, että varusmiesajan tulot eivät aina ole niin suuria. Sen myötä moni varusmies on joutunut vaikeaan tilanteeseen. Tämä on asia jota katson hyvin vakavasti, Haglund lupaa.

Venäjän asevoimien komentajan, kenraali Nikolai Makarovin taannoisia Nato-puheita Haglund pitää muistumana 20-30 vuoden takaisista ajoista.

Makarov varoitti viime kuussa Suomea liittymästä Natoon tai syventämästä Nato-yhteistyötä.

- Nyt ainakin sitten tiedämme, mitä Venäjällä ajatellaan. Varmaan moni meistä mielsi, että nämä kylmän sodan tyyppiset ajatukset olivat jo takanamme. Ja on siinä mielessä hyvä, että nyt ne tulivat ainakin julkisuuteen, Haglund kommentoi.

Hän kuitenkin korostaa, että Suomi tekee omat ratkaisunsa puolustuksen ja puolustuspolitiikan osalta myös tulevaisuudessa, huolimatta siitä mitä mieltä Venäjällä ollaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot