Mainos
Mainos

Puolustusministeri Niinistö: Tämän vuoksi Yhdysvallat panostaa nyt harjoitteluun Euroopassa

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) lupaa tiedottaa harjoituksista jatkossa laajemmin puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnille. Ihmetystä ovat aiheuttaneet tiedot yhdysvaltalaisten F-15-hävittäjien ja panssaroitujen ajoneuvojen osallistumisesta harjoituksiin Suomessa. 

– Jatkossa aiotaan myös tarkemmin kertoa ja ottaa huomioon tällaiset huomiota herättävät aspektit harjoituksissa, kuten panssaroidut miehistöajoneuvot, mitä Yhdysvallat nyt Suomeen tuo. Kun niitä ei aikaisemmin ole ollut, niin on ymmärrettävää että se herättää paitsi median myös suuren yleisön kiinnostusta, sanoo puolustusministeri Niinistö.

Puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi (vas.) sanoo pitävänsä ikävänä, että tietoa on pitänyt hankkia nyhtämällä.

Myös puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) kaipaa parempaa tietoa harjoituksista.

– Tietenkin vähän hämmentää tämä tilanne, jossa viikoittain tulee uusia esityksiä tästä harjoituskokonaisuudesta. Valiokunnan varapuheenjohtajana odottaisin vähän laajempaa tilannekuvaa siitä, että mihin tämä meidän Suomen oma harjoitustoiminta perustuu, sanoo Kari.

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Suomen linja ei ole muuttunut, vaikka yhdysvaltalaisia nähdään nyt paljon harjoittelemassa Suomessa. 

– Tämä yhdysvaltalaisten aktivoituminen harjoitustoiminnassa liittyy siihen, että he ovat panostaneet huomattavia summia lisää rahaa Euroopassa tapahtuvaan harjoitustoimintaan johtuen muun muassa siitä, että Afganistanissa päättynyt ISAF-operaatio on vapauttanut resursseja, sanoo Niinistö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme