Mainos
Mainos

Puolustusministeri Niinistö oikoi Britannia-sopimuskeskustelua ja kuittasi Kaikkoselle

Suomen ja Britannian puolustusministerit allekirjoittivat tänään maiden puolustusyhteistyösopimuksen. Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan asiasta käyty keskustelu on liitoiteltua, sillä paperi on pikemminkin julistus kuin sopimus.

Niinistön mukaan paperi ei myöskään velvoita oikeudellisesti yhtään mihinkään.

– Tämä ei todellakaan ole oikeudellisesti sitova eikä se sisällä velvoitteita yhteiseen puolustukseen. Ja vaikka kyse ei olekaan sitovasta sopimuksesta, on hyvä että tälläkin tavalla saamme vahvistettua että yhteys säilyy Suomen ja Britannian välillä tulevasta Brexitistä huolimatta, Niinistö toteasi tiedotustilaisuudessaan Varsovassa.

Niinistö myös arveli hieman hirtehiseen sävyyn ulkopoliittisen valiokunnan puheenjohtajan Antti Kaikkosen menneen tässä hieman "median lankaan".

– Jälkikäteen ajatellen olisi tietysti ollut hyvä keskustella tästä myös valiokuntien kanssa, Niinistö kuitenkin myönsi.

Sopimus pitää sisällään pyrkimyksiä järjestelmien yhteensopivuuteen, logistiikkaan sekä harjoitustoimintaan.

Samantyyppinen sopimus on vireillä myös Yhdysvaltain kanssa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme