Mainos
Mainos

Puolustusministeri Niinistö: Virosta esimerkkiä valmiuden testaukseen

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan Viro tarjoaa Suomelle esimerkin sotilaallisen valmiuden testauksessa.

Niinistö viittaa Virossa viime viikolla järjestettyyn Okas-harjoitukseen, johon lähes 700 reserviläistä sai kutsun alle vuorokauden varoitusajalla.

Niinistön mukaan samaa kokeiltiin Suomessa pienessä mittakaavassa ja ennakkovaroitus antaen Uusimaa 17 -harjoituksessa. Hän ei kertonut muita yksityiskohtia kuin että kutsut lähtivät tekstiviesteillä.

Niinistön mukaan valmiutta olisi kuitenkin syytä testata Viron tapaan laajemmassa, pataljoonan mittakaavassa.

–  Täysin yllätyksellisesti järjestetyt harjoitukset, joissa reserviläiset kutsutaan palvelukseen ilman ennakkovaroitusta, mittaavat reservimme todellista valmiutta, Niinistö perusteli Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) journalistiseminaarissa.

Hänen mukaansa puolustusvoimille ensi vuodeksi valmiuden parantamiseen osoitettu 50 miljoonaa euroa menee pääosin materiaaliseen valmiuden parantamiseen. Valmius edellyttää kuitenkin myös henkilöstöresursseja, jotka puolustusvoimauudistuksessa supistettiin minimiin.

–  Uudistuksen jälkeinen turvallisuusympäristömme muutos edellyttää näin ollen myös puolustusvoimien henkilöstömäärän kriittistä uudelleentarkastelua, Niinistö sanoi.

Puolustusministeri nosti puheessaan esiin myös julkisen keskustelun syrjinnästä ja seksuaalisesta häirinnästä. Niinistön mukaan puolustusvoimat ei suinkaan ole erillään muusta yhteiskunnasta, jonka ilmiöt "tulevat varuskuntiemme porteista sisään kahdesti vuodessa". Myös tavoitteet naisten ja miesten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden suhteen ovat puolustusvoimissa samat kuin muualla.

–  On itsestään selvää, ettei puolustusvoimissa ole sijaa kiusaamiselle, eriarvoiselle kohtelulle tai häirinnälle, Niinistö sanoi.



Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme