Mainos
Mainos

Puolustusministeri vakuussopimuksesta: Opposition ei tarvitse edes lukea koko paperia

Suomen ja Espanjan väliseen vakuussopimukseen tutustumisen kireästä aikataulusta on valitettu usealta taholta. Varsinkin opposition riveistä on kuulunut kritiikkiä sopimustekstiin tutustumisen mahdollisuuksista.

Suomi Areenassa vieraillut puolustusministeri Carl Haglund muistuttaa, että vakuussopimuksen kohdalla kyse on ennen kaikkea poliittisesta ratkaisusta.

- Kyseessä ei ole sellainen asiakirja, johon eduskunta tekee muutoksia ja viilailee ja parantaa. Tämä on vähän sellainen ota tai jätä -tilanne.

Haglund sanoo, että asia on tietenkin eduskunnalle haasteellinen ja aika on myös lyhyt.

- On yleisemminkin käytäntönä, että pitkien asiakirjojen ollessa käsittelyssä, moni edustaja tutustuu tehtyyn tiivistelmään, ja tekee poliittisen johtopäätöksen.

Haglund myös muistuttaa oppositiopuolueiden ennaltavalitusta linjasta.

- Tässä ei ole eduskunnan tehtävänä lähteä viilaamaan jokaista pykälää. Samalla tiedämme myös, että tietyt puolueet äänestäisivät kokonaisuutta vastaan, olipa kirjauksessa mitkä pykälät tahansa. Oppositiopolitiikka nostaa päätään. Onko oppositiolla edes tärkeää lukea koko sopimusta, jos on ennakolta päätetty äänestää vastaan?

Haglundin mielestä Suomen talouden kannalta on tärkeää pitää euroalue pystyssä.

Puolustusministeri myös muistuttaa, että rahamarkkinoilla on mukana paljon psykologiaa.

- Kun markkinat saadaan pidettyä rauhallisena, homma pysyy kasassa.

(MTV3)

Katso puolustusministeri Carl Haglundin haastattelu: (Huomenta Suomi 19.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme